Nieuws

 •  15-11-2015 / Weekendje proeven
  Afgelopen weekend zijn er proeven van de NOJG en ORWEJA F zweetproeven geweest. Op de NOJG hebben twee Dogwork cursisten Edith en Gerda mooie resultaten weten te behalen op pittige proeven. Gefeliciteerd meiden!
  Op de zweetproef F van de Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden hebben de cursisten van Dogwork Trainingen een heel mooi resultaat weten neer te zetten. Marijn Blom met Drago heeft de proef behaald en de derde plaats behaald, Bernhard Arends met Szep heeft eveneens de proef behaald en de tweede plaats gepakt. De derde cursist die meedeed was Kees Kamphuis met zijn jonge reu Javik, zij hebben samen een heel mooi resultaat weten te behalen door de eerste plaats met 100 punten en het CAC-T in de wacht te slepen.
  Jullie kunnen begrijpen dat ik zo trots als een pauw ben met zulke mooie uitslagen, wat een TOP-WEEKEND voor Dogwork en jullie!
  Beste mensen, bedankt voor het vertrouwen in mij en van harte gefeliciteerd met het door jullie behaalde resultaat.
 • 01-10-2015 / Column KJV – Wild geplukt; Vind je het niet zielig voor de beestjes die je schiet? We weten allemaal dat deze vraag niet gesteld wordt door een doorgewinterde veganist, maar gewoon door de buurvrouw van verderop. We weten ook dat deze zelfde buurvrouw graag zo min mogelijk uitgeeft aan haar boodschappen, zodat ook zij in het bezit kan zijn van de platste breedbeeld tv. De moderne mens wil veel, heel veel en om dat allemaal mogelijk te maken wordt er gewoonlijk meer op de prijs dan op de zieligheid gelet. Want hoe zielig is goedkope mode? Of een diamanten ring? Heel zielig. Of een tank benzine? Daar hoor je nooit iemand over, maar ik ben me er terdege van bewust dat ik wekelijks de meest vrouwonvriendelijke regimes op aarde sponsor. En dat vind ik echt heel zielig voor de vrouwen in olie- producerende landen. Maar het kan en dus doe ik het, want ik geniet ervan en zo zal het ook voor de buurvrouw zijn. Alles wat je doet heeft invloed op de wereld om je heen en echt niet alleen maar leuke en gezellige invloed. Bij het oogsten van de worteltjes sneuvelen babyhaasjes, en de tante van Bambi kwam onder de vrachtwagen. Zelfs iets tamelijk onschuldigs als een basis voor hartige sauzen maken van rozenbottels bleek zielig, na het koken zag ik dat er toch een oorwurm tussen had gezeten.  Alleen Zen-boeddhistische monniken die altijd in hun geboortestreek blijven gaan vrijuit.De rest van ons is schuldig aan zieligheid en moet daarmee leren leven. Maar om gedachteloos de rekening voor de luxe-tv bij de voedselproducent neer te leggen, en dus bij de dieren die je eet… met frites en plofkip-saté op schoot naar Bambi kijken en dan de jager een bruut vinden… Zucht.
 • 11 Juni 2015 / Jagers over uitspraken Mw. Thieme, misleidend.
  De jacht is een onmisbaar onderdeel van het natuurbeheer in een dichtbevolkt land als Nederland. Duizenden jagers zorgen er iedere dag weer voor dat het aantal aanrijdingen met wild tot een minimum wordt beperkt, dat onze dijken niet worden ondermijnd, dat de kans op vliegongevallen met ganzen zo klein mogelijk is, dat onze wildpopulaties gezond blijven en ernstige epidemieën uitblijven én dat Nederlanders 100% duurzaam, lokaal vlees kunnen eten. Dit doen zij met verstand van zaken, getoetst en gecontroleerd door de overheid en gesteund door een meerderheid van de Nederlandse bevolking.Gezien deze belangrijke maatschappelijke rol van jagers, die is vastgelegd in wetgeving, is het onacceptabel dat het Kamerlid Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) de Nederlandse bevolking bedot met misleidende en volstrekt uit de lucht gegrepen ‘informatie’ die uitsluitend tot doel heeft haar persoonlijke kruistocht tegen de jacht tot een succesvol einde te brengen.De Jagersvereniging verwelkomt ieder debat over de jacht, maar alleen als dit op basis van echte feiten wordt gevoerd. In het onderhavige geval heeft Kamerlid Thieme in het NOS Journaal van woensdag 10 juni onder andere gezegd dat jagers ‘hele populaties [van wild] uit elkaar schieten’, dat ‘maar een op de drie schoten raak is’ en dat het wild ‘hierdoor onnodig lijdt’. De Jagersvereniging bestempelt deze uitspraken als onzin en opzettelijk misleidend en roept het Kamerlid Thieme op deze uitspraken ofwel met cijfers te onderbouwen ofwel ze in het vervolg achterwege te laten.‘Wij moeten er als kiezers op kunnen vertrouwen dat juist onze volksvertegenwoordigers geen verzinsels de wereld in slingeren. Marianne Thieme maakt zich aan dit laatste schuldig wanneer het gaat om de jacht en dat is zeer kwalijk. De komende dagen vindt het debat over de nieuwe natuurwet plaats – het gaat hierbij om belangrijke zaken en dan moet dit zorgvuldig gebeuren’, zegt de directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. (Bron: KJV)

 

 

 • 10 Juni 2015 / Opdokken van de zweetlijn op klassieke wijze, vastgelegd op video na veler verzoek. Klik hier voor de video

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>